Helaas, we zitten vol


We hebben helaas geen plek meer op dit moment.


Wij bieden een bijzondere plek op ons Paddock Paradise aan huis om jouw merrieveulen een mooie en fijne start in de eerste jaren van haar leven te geven. Een plekje samen met mijn paarden en met een goed uitgedacht concept.

 

Opgroeien in een kleine stabiele groep

De veulens komen bij mijn eigen twee paarden, een Frederiksborger merrie (Vi) van 5 jaar oud en een Schwarzwalder Fuchs ruin (Dailey) van 4 jaar oud. Om een passende kudde te krijgen, geven we de voorkeur aan koudbloed/barok/sober type veulens erbij.

Naast een paddock van ongeveer 385m2 hebben we op dit moment ongeveer 600 meter track en kunnen de paarden altijd schuilen. Mocht het noodzakelijk zijn is er wel een afsluitbare noodbox aanwezig. Het terrein beslaat in totaal meer dan een hectare en alles ligt op zandgrond. Bij heel nat weer kan het zijn dat we tijdelijk een deel (maximaal de helft) van de track moeten afsluiten. 

Meerdere voerpunten via slowfeeders

Verspreid over de track hebben we meerdere voerpunten met slowfeedernetten. We streven naar een onbeperkt aanbod van ruwvoer. We voeren alleen onverpakt hooi van een goede kwaliteit en de paarden hebben altijd toegang tot een net met gerstestro. Daarnaast is er een automatische waterbak op de paddock. Zolang het weer en de conditie van het land het toelaat, gaan de paarden elke dag een paar uur op de wei (rekening houdend met de fructaanindex en zoveel mogelijk op uitgebloeid gras).

De komende jaren wordt de Paddock paradise nog verder uitgebreid en aangevuld. Dit jaar wordt in elk geval de schuilmogelijkheid nog verder uitgebreid. 


Welzijn en gezondheid

Aanvullende voeding

Aanvullende voeding wordt éénmaal per dag door ons gevoerd, aanschaf van dat voer is voor jouw eigen rekening. Wij voeren bij middels een eigen voeremmer. Hierdoor zijn de paarden ook dagelijks minimaal één keer in handen.

Hoefsmid

Mijn hoefsmid, Tanja Boeve, komt elke 5 à 6 weken om de paarden te bekappen. Tanja rekent voor het bekappen €35 per paard. 

Ontworming en mestonderzoeken

Een belangrijk onderdeel van een goed weidebeheer én voor de gezondheid van de paarden is een passend ontwormbeleid. Ongeveer 6x per jaar (elke twee maanden) wordt er mest van elk paard verzameld en opgestuurd naar HippoSupport voor mestonderzoek. Deelname hieraan is verplicht.

Daarnaast doen wij één keer per jaar, in het najaar na de eerste nachtvorst, een standaard ontworming met Equest Pramox. Dit om lintworm en horzenlarven te bestrijden, beide komen niet naar voren in een standaard mestonderzoek. 

Het mestonderzoek, de standaard ontworming met Equest Pramox en eventuele opvolgende wormkuren naar aanleiding van de mestonderzoeken zijn voor eigen rekening. Als eigenaar ontvang jij uiteraard ook een rapport van de bevindingen.

Zandkuren

Om de risico’s van zandinname zoveel mogelijk te beperken geven wij, naast het aanbieden van 24/7 ruwvoer, op basis van de laatste onderzoeken ongeveer elke 6 weken een anti-zandkuur van 5 dagen (100 ~ 200 gram psyllium in een combinatie van husk en zaadjes + omega olie in de vorm van lijnzaadolie). Indien gewenst is het mogelijk om op eigen kosten aan te sluiten bij dit schema.

Enting

Eén keer per jaar aan het einde van de zomer/begin najaar worden de paarden geënt. Wij hebben bewust gekozen voor enting in deze periode omdat een influenza enting ongeveer 8 ~ 9 maanden werkzaam is en je op deze manier de meest vatbare periode afdekt. 


Ons aanbod

Uiteraard houden wij jou als eigenaar goed op de hoogte van hoe het met jouw paard gaat! Naast gewone updates sturen we ook foto’s en filmpjes. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf langs te komen, maar dan wel op afspraak.

Wij vragen €150 per maand per paard. De opfok is beschikbaar tot een leeftijd van 3 jaar. Een eventueel langer verblijf of aanvullende training is in overleg ook mogelijk. Verder werken wij met een contract voor de opfok, deze kunnen wij uiteraard op verzoek opsturen.

Heb je nog vragen? Stuur je gerust een berichtje! Ik ben goed via WhatsApp bereikbaar op 06-13012345. Bellen mag ook, maar wegens de lessen kan ik niet altijd de telefoon oppakken. Mailen mag ook op info@marliesrasker.nl.

Bij serieuze interesse ben je uiteraard welkom om langs te komen om komen kijken en kunnen we je het opfokcontract opsturen waar wij mee werken.

Huidige situatie

 

Benadering waar we in de toekomst naartoe werken

De uitbreidingen zijn wel echt een meerjarenplan. We hopen dit jaar of volgend jaar een deel van de kronkelpaadjes toe te kunnen voegen en gaan vanaf daar elk jaar wat elementen toevoegen.

Screen Shot 2019-06-08 at 22.03.52.png